Hos Fyns Sandblæsning ApS er vi eksperter inden for sandblæsning, som er en alsidig og effektiv metode til overfladebehandling. Vi tilbyder vores behandling og løsninger til både privat og erhverv. Det drejer sig altså både af private boliger samt kontorbygninger, men også til maskineri, både og toge. 

Vi leverer altid lave konkurrencedygtige priser, helt uden at gå på kompromis på kvaliteten. Du kan altid forvente et ekstraordinært højt serviceniveau, kombineret med flotte resultater, uanset opgaven vi varetager os. Vi tilbyder sandblæsning i Nyborg, men kommer gerne ud på hele Fyn. 

Få et godt tilbud på hele Fyn

Hvad er en sandblæsning? 

Sandblæsning er en proces, hvor man ved hjælp af højt tryk blæser små partikler, såsom sand, mod en overflade for at rense, glatte eller forme den. Behandlingen er altså utrolig effektiv til at fjerne rust, maling, snavs og andre urenheder fra forskellige materialer, som f.eks. stål, metal, beton og murværk. 

Skal du videre behandle overflader, f.eks. i forbindelse med male- eller belægningsarbejde, kan behandlingen faktisk også bruges som forberedelse, da det netop skaber en ren og ru overflade, og dermed sikrer bedre vedhæftning. 

Der findes flere forskellige typer sandblæsning, hver med sine egne fordele og anvendelsesområder: 

 1. Tørsandblæsning:
  Med tørsandblæsning, får du mere eller mindre hvad navnet indikerer – en sandblæsning hvor tørre partikler blæses mod overfladen. Det er ideelt til at fjerne rust, maling eller andre belægninger på metal og beton. Det er en hurtig og effektiv metode, men kræver de rette betingelser, da det støver meget.
   
 2. Vådsandblæsning:
  Med en vådsandblæsning, blandes partiklerne op med vand, hvilket reducerer støv og gør processen mere skånsom mod overfladen. Da det netop er en skånsom metode, er det velegnet til overflader hvor det handler om at være forsigtig, for eksempel til træ og mursten. 
   
 3. Mikro-sandblæsning:
  Med mikro-sandblæsning, bruges der igen små partikler, men i dette tilfælde er de meget finere, og med lavere tryk. Det gør metoden ideel til præcision arbejde på delikate overflader. Her kunne der f.eks. være tale om restaureringsarbejde, hvor man skal bevare detaljer. 

Oftest vil der være tale om brug af tørsandblæsning eller vådsandblæsning, hvor vi skal se overfladen og omgivelserne an, før vi kan vurdere hvad der passer bedst til din situation. Det er dog værd at nævne, at en vådsandblæsning vil komme til at efterlade et lag slam, som er nødvendigt at skulle spules af efterfølgende. Vådsandblæsning vil dog derfor også være en smule dyrere. 

Hvorfor en sandblæsning?

Som vi allerede har været inde på, er sandblæsning intet mindre end en effektiv metode til overfladebehandling. Processen kan hurtigt fjerne rust, maling og andre belægninger, som ellers ville tage lang tid at fjerne ved brug af andre metoder. Du vinder altså på tidsbesparelser, så det samlede projekt kan afsluttes hurtigere. Du kan altså nyde godt af følgende fordele:

 • Effektiv måde at fjerne maling og rust på
 • Bedre overfladeforberedelse 
 • Effektivt og tidsbesparende 
 • Rent og friskt udseende på overfladerne

Sandblæsning af alt fra huse og kontorer, til fabrikker, færger og toge

Når vi behandler overflader ved at blæse sand, er det faktisk langt fra begrænset til kun huse og facader. Vi dækker mange forskellige, og kan behandle din overflade, uanset om der er tale om private huse, kontorbygninger, fabrikker, færger eller tog. 

Facaderne på dit hus kan over tid nemt blive beskidte, nedbrudte og slidte på grund af vejrpåvirkninger. Dette er desværre uundgåeligt. Heldigvis er der hjælp at hente, da sandblæsning er en effektiv måde at fjerne urenhederne på, så facaderne på din bygning kommer til at se nyt og frisk ud igen. 

Det giver samtidig rigtig god mening at give behandlingen til fartøjer som toge og både/færger. De bliver især udsat for barske vilkår, som hurtigt kan føre til forringelse af skrog og andre overflader. Uanset overfladen, om der er tale om en kontorbygning, privat bolig eller et tog, så hjælper vi dig gerne. Kontakt os på 52843018 eller salg@fysa.dk, og så står vi altid klar med et uforpligtende tilbud.